Articol promotional Acest post conține linkuri afiliate

Top 7 Cele Mai Bune Suplimente Naturale Pentru Hipertensiune

Vă luptați cu hipertensiunea arterială crescută? Nu vă faceți griji, există suplimente naturale care vă pot ajuta să vă gestionați hipertensiunea eficient. În acest articol, vom discuta cele mai bune suplimente naturale pentru hipertensiune și cum vă pot ajuta.

Există suplimente naturale disponibile care au demonstrat că reduc tensiunea arterială și promovează sănătatea cardiovasculară generală prin tratamente naturiste care ajuta la scăderea tensiunii arteriale si sanatatea vaselor de sânge și menținerea nivelul tensiunii arteriale la optim.
Aceste suplimente conțin adesea ingrediente precum ceai verde și coenzima Q10, vitamina c – toate acestea au demonstrat că au efecte pozitive asupra reglării tensiunii arteriale.

Ce este hipertensiunea arteriala?

Ce reprezintă hipertensiunea arterială?

Hipertensiunea arterială, cunoscută și sub numele de hipertensiune, este o afecțiune comună în care forța sângelui împotriva pereților arterelor este constant prea mare, forțând inima să lucreze mai intens pentru a pompa sânge.

Este măsurată în milimetri de mercur (mm Hg) și, în general, este considerată hipertensiune atunci când citirea tensiunii arteriale este de 130/80 mm Hg sau mai mare.

Simptome Hipertensiune si cauze

Simptomele hipertensiunii arteriale pot fi adesea neobservate; majoritatea persoanelor cu hipertensiune nu prezintă simptome chiar și atunci când nivelurile tensiunii arteriale ating valori periculos de ridicate. Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta dureri de cap, dificultăți de respirație sau sângerări nazale, dar aceste simptome nu sunt specifice și de obicei nu apar decât când hipertensiunea arterială a atins un stadiu sever sau amenințător de viață.

Cauze hipertensiune arteriala:

 1. Vârsta. Riscul de hipertensiune arterială crește odată cu înaintarea în vârstă.
 2. Istoricul familial. Riscul este mai mare dacă aveți un părinte sau frate cu hipertensiune.
 3. Obezitatea sau supraponderalitatea. Greutatea în exces poate cauza schimbări în vasele de sânge și alte părți ale corpului.
 4. Lipsa de exerciții fizice. Sedentarismul poate duce la creșterea în greutate și la creșterea ratei cardiace.
 5. Utilizarea tutunului sau vaping. Fumatul sau mestecatul tutunului pot crește temporar tensiunea arterială.
 6. Consumul excesiv de sodiu (sare). Prea mult sodiu poate cauza retenția de lichide, crescând tensiunea arterială.
 7. Niveluri scăzute de potasiu. Potasiul ajută la echilibrarea sodiului din celule.
 8. Consumul excesiv de alcool. Consumul de alcool a fost asociat cu creșterea tensiunii arteriale.
 9. Stresul. Nivelele ridicate de stres pot crește temporar tensiunea arterială.
 10. Anumite boli cronice. Boli precum boala renală, diabetul și apneea de somn pot crește riscul.
 11. Probleme cu rinichii sau inima la copii. Acestea pot fi cauze ale hipertensiunii la copii.

Top 7 cele mai bune suplimente naturale pentru hipertensiune

În lumea modernă, hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate tot mai răspândită. Pe lângă tratamentele medicamentoase, există o varietate de suplimente naturale care pot ajuta la gestionarea tensiunii arteriale. Acestea oferă o abordare holistică, adesea cu mai puține efecte secundare. În acest articol, vom explora compoziția, beneficiile și modul de administrare al acestor suplimente naturale pentru tensiunea arteriala ridicata.

Usturoiul

 • Compoziție: Usturoiul conține alicină, un compus sulfurat care este responsabil pentru multe dintre beneficiile sale pentru sănătate.
 • Beneficii: Scade tensiunea arterială și colesterolul, îmbunătățind totodată sănătatea sistemului cardiovascular si previne boli de inimă
 • Mod de administrare: Se poate consuma sub formă de capsule sau tablete, conform dozelor recomandate pe etichetă.

Coenzima Q10

 • Compoziție: Un antioxidant puternic prezent în mod natural în corpul uman.
 • Beneficii: Ajută la îmbunătățirea funcției inimii si vaselor de sange și la reducerea tensiunii arteriale.
 • Mod de administrare: Disponibilă sub formă de capsule sau tablete, se recomandă a se urma doza indicată de producător.

Uleiul de pește (Omega-3)

 • Compoziție: Acizi grași esențiali EPA și DHA.
 • Beneficii: Contribuie la reducerea inflamației, a trigliceridelor și a tensiunii arteriale.
 • Mod de administrare: Se poate lua sub formă de capsule de ulei de pește sau prin includerea peștelui gras în dietă.

Hibiscus

 • Compoziție: Florile de hibiscus sunt bogate în antioxidanți și compuși bioactivi.
 • Beneficii: Cunoscut pentru efectele sale diuretice și capacitatea de a scadere a tensiunii arteriale și intarire a sistemului imunitar si a sistemului nervos
 • Mod de administrare: Poate fi consumat sub formă de ceai, infuzând florile uscate în apă fierbinte.

Ceaiul verde

 • Compoziție: Bogat în antioxidanți și alte substanțe care pot fi benefice pentru sănătate.
 • Beneficii: Poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale datorită conținutului său de catechine.
 • Mod de administrare: Poate fi consumat ca băutură, preparat din frunzele uscate sau ca extract în capsule.

Potasiul

 • Compoziție: Un mineral esențial, prezent în multe fructe, legume și lactate.
 • Beneficii: Ajută la echilibrarea cantității de sodiu din organism, care poate reduce tensiunea arterială
 • Mod de administrare: Poate fi crescut în dietă prin consumul de alimente bogate în potasiu sau ca supliment, conform recomandărilor medicului.

Ghimbirul

 • Compoziție: Ghimbirul este bogat în antioxidanți și compuși bioactivi, inclusiv gingerol, care este responsabil pentru multe dintre proprietățile sale medicinale.
 • Beneficii: Ghimbirul a fost studiat pentru potențialul său de a reduce tensiunea arterială prin îmbunătățirea circulației sângelui și relaxarea mușchilor în jurul vaselor de sânge. De asemenea, poate ajuta la combaterea inflamației și la reducerea nivelurilor de colesterol, ambele fiind factori de risc pentru hipertensiune.
 • Mod de administrare: Ghimbirul poate fi consumat în diverse forme, inclusiv proaspăt, uscat, în pulbere, sub formă de ceai sau ca supliment în capsule

Suplimente naturiste pentru hipertensiune – păreri reale

Suplimente naturiste pentru hipertensiune - păreri reale

Oamenii de pe forumuri au raportat că se simt mai bine, fără dureri de cap și cu tensiune arterială ridicată, după ce au luat suplimente naturale pentru hipertensiune. Un supliment popular care a fost lăudat pentru beneficiile sale este Coenzima Q10. Este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și capacitatea sa de a susține sănătatea inimii. Utilizatorii au menționat că i-a ajutat să-și gestioneze eficient nivelurile de tensiune arterială.

Altii au afirmat ca tensiunea arterială este tinuta sub control, sunt mai calmi, nu mai au dureri de cap, dar acest lucru a fost posibil pe langa suplimente din plante medicinale si prin activitati fizice si adoptarea unui regim sanatos pentru hipertensiune arteriala si alte boli de inimă.

În timp ce suplimentele naturale pot fi eficiente în gestionarea hipertensiunii, este esențial să acordați prioritate schimbărilor generale ale stilului de viață pentru reducerea tensiunii arteriale.

Serban

Cu o pasiune profundă pentru nutriție și sănătate, mă dedic îmbunătățirii vieții oamenilor prin alimentație sănătoasă. Având o experiență vastă în domeniul nutriției și un portofoliu diversificat, ofer toate informațiile necesare, ghidând persoanele către alegeri alimentare inteligente și un stil de viață echilibrat. Abordarea mea holistică și expertiza în alimentație mă fac un susținător înflăcărat al sănătății mintale și fizice. Sunt dedicat educării și inspirării oamenilor, oferind soluții practice și sfaturi personalizate pentru a îmbunătăți calitatea vieții prin alimentație adecvată și echilibrată.

Lasă un comentariu