Articol promotional Acest post conține linkuri afiliate

Cele Mai Bune Suplimente Pentru Auz

Milioane de oameni suferă de diferite forme de pierdere a auzului, fie din cauza expunerii la zgomot, vârstei sau anumitor afecțiuni medicale. Dar ce poți face pentru a-ți îmbunătăți situația? Ei bine, un tratament naturist poate fi răspunsul. Există numeroase suplimente pe bază de plante și minerale care pot ajuta la susținerea sănătății auditive.

De la vitamine esențiale până la alimentele recomandate pentru un auz bun, vei avea toate resursele necesare pentru a lua decizia corectă în privința sănătății tale auditive. Deci, hai să explorăm împreună opțiunile disponibile și să descoperim cum putem folosi puterea naturii pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții!

Probleme de auz – cum se manifestă, cauze

Manifestarea unei auziri slabe poate fi destul de subtilă, începând cu lipsa anumitor sunete cu frecvență înaltă sau dificultatea de a urmări conversațiile într-un mediu zgomotos. De multe ori ne confruntam si cu urechea infundata, ce necesita desfundare canal, eliminand ceara, care pot ajuta la un auz mai bun.

Dar atunci cand nu are legatura cu ceara, trebuie sa cautam un tratament naturist pentru auz slab, poate fi sub forma de picaturi urechi, sau pastile si vitamine pentru tiuit in urechi. Dar multi apeleaza la leacuri batranesti pentru urechi infundate sau pentru zgomot in urechi tratament naturist.

Cauze

Expunerea la zgomote puternice pe o perioadă îndelungată, anumite medicamente și chiar îmbătrânirea pot contribui la diminuarea auzului, mai ales ca ne aflam in anul 2023, plin de zgomote. Aceasta este cunoscută sub numele de „Pierderea auditivă congenitală” sau pierderea auzului congenitală. Pe măsură ce îmbătrâniți , impactul zgomotului asupra urechilor devine tot mai semnificativ, ducând la o capacitate auditivă mai slabă.

Aceasta nu înseamnă că sunteți neputincios în prevenirea pierderii auzului. Tehnologiile auditive moderne au avansat semnificativ și există numeroase modalități de protejare și îmbunătățire a auzului. De la suplimente alimentare care susțin sănătatea urechilor la căști cu anulare de zgomot care minimizează expunerea la decibeli nocivi – prevenirea este la îndemână.

Suplimente naturale pentru auz – vitamine și minerale

Incorporarea suplimentelor naturale bogate în vitamine și minerale în regimul zilnic poate îmbunătăți semnificativ capacitatea de auz. Cel mai bun tratament pt auz trebuie sa cuprinda vitamine pentru nervul auditiv care pot fi eficiente in a renunta la aparat auditiv sau ureche infundata.

Beneficiile omega 3, de exemplu, sunt acizi grași esențiali cunoscuți pentru protejarea țesuturilor delicate din interiorul urechilor, reducând inflamația și îmbunătățind procesarea auditivă, dar haideti sa vedem cele mai bune suplimente si ce beneficii au.

Vitamina B12

 • Beneficii: Ajută la menținerea sănătății nervilor, contribuind la prevenirea pierderii auzului.
 • Cum se ia: doza zilnică recomandată este de 2.4 mcg pentru adulți.

Acidul folic – Vitamina B9

 • Beneficii: Esențial pentru regenerarea celulelor și menținerea sănătății nervilor auditivi.
 • Cum se ia: doza zilnică recomandată este de 400 mcg pentru adulți.

Magneziu

 • Beneficii: Protejează vasele de sânge care alimentează urechea internă, ajutând la prevenirea pierderii auzului.
 • Cum se ia: doza zilnică recomandată este de 310-420 mg pentru adulți.

Omega 3

 • Beneficii: Ajută la prevenirea pierderii auzului prin reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației sângelui.
 • Cum se ia: nu există o doză zilnică recomandată stabilită, dar un consum moderat este sugerat.

Potasiu

 • Beneficii: Reglează fluidul din urechea internă, esențial pentru auzul adecvat.
 • Cum se ia: doza zilnică recomandată este de 2.6-3.4 g pentru adulți.

Zinc

 • Beneficii: Îmbunătățește sistemul imunitar și vindecarea rănilor, ceea ce poate preveni infecțiile urechii care pot afecta auzul.
 • Cum se ia: doza zilnică recomandată este de 8-11 mg pentru adulți.

Vitamina B7 – Biotina

 • Beneficii: Susține sănătatea nervilor și funcția celulară, inclusiv celulele din urechea internă.
 • Cum se ia: doza zilnică recomandată este de 30 mcg pentru adulți.

Tratament naturist pentru slăbirea auzului

Problema cu o auzire slabă poate fi o adevărată provocare, dar nu vă faceți griji – există tratamente naturale care pot îmbunătăți semnificativ capacitatea auditivă. Încercați terapiile alternative – nu sunt doar zvonuri, ele au fost cercetate și dovedite că funcționează. Exercițiile auditive, de exemplu, întăresc auzul prin antrenarea creierului să proceseze sunetele mai bine, pe langa picaturi pentru imbunatatirea auzului.

În plus față de aceste exerciții, luați în considerare utilizarea uleiurilor esențiale, cum ar fi tămâia sau uleiul de helichrysum. Aceste uleiuri au proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea inflamației nervilor, îmbunătățind astfel auzul.

Tehnicile de relaxare, cum ar fi meditația și yoga, pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății auditive prin reducerea nivelului de stres. În cele din urmă, acupunctura auditivă este o altă metodă eficientă pe care merită să o explorați, în care ace de dimensiuni mici stimulează puncte specifice de pe ureche, promovând o auzire sănătoasă.

Alimente recomandate pentru o auz bun

O dieta echilibrată este crucială pentru mentinerea unui stil de viață sănătos, inclusiv auzul bun. Consumul de fructe, cu proprietati antioxidante, poate ajuta la protejarea celulelor din ureche de daune și si sustine corpul.. Ele sunt în special benefice atunci când sunt consumate crude sau ușor gătite pentru a-și păstra nutrienții.

Iată o listă de alimente cunoscute pentru beneficiile lor asupra auzului:

 1. Pește: Peștii precum somonul, păstrăvul și sardinele sunt bogați în acizi grași Omega-3 și Vitamina D, cunoscuți pentru întărirea vaselor de sânge din sistemul senzorial al urechii.
 2. Ciocolată Neagră și Banane: Aceste alimente sunt bogate în magneziu. Unele studii sugerează că magneziul poate oferi protecție împotriva pierderii auzului induse de zgomot si imbunatateste problemele la nivel nervos.
 3. Cereale Integrale și Leguminoase: Alimente precum orezul brun, quinoa, linte și fasole sunt bogate în zinc, cunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a sistemului imunitar și rolul său în creșterea celulară, inclusiv a celor din urechi.
 4. Nuci și Semințe: Migdalele, caju, semințele de chia și semințele de in sunt, de asemenea, bogate în zinc și magneziu, benefice pentru sănătatea auzului.
 5. Fructe și Legume: Alimentele bogate în acid folic, cum ar fi spanacul, broccoli, sparanghelul și avocado, sunt cunoscute pentru reducerea riscului de pierdere a auzului legată de vârstă. Portocalele și alte fructe citrice sunt bogate în vitamina C și E, care stimulează sistemul imunitar și protejează urechile de infecții.
 6. Produse Lactate: Produsele precum laptele, iaurtul și brânza sunt bogate în calciu și sunt importante nu doar pentru sănătatea oaselor, dar potențial și pentru oasele mici din urechea internă.

Serban

Cu o pasiune profundă pentru nutriție și sănătate, mă dedic îmbunătățirii vieții oamenilor prin alimentație sănătoasă. Având o experiență vastă în domeniul nutriției și un portofoliu diversificat, ofer toate informațiile necesare, ghidând persoanele către alegeri alimentare inteligente și un stil de viață echilibrat. Abordarea mea holistică și expertiza în alimentație mă fac un susținător înflăcărat al sănătății mintale și fizice. Sunt dedicat educării și inspirării oamenilor, oferind soluții practice și sfaturi personalizate pentru a îmbunătăți calitatea vieții prin alimentație adecvată și echilibrată.

Lasă un comentariu