Antrenament Tabata Cele Mai Eficiente 5 Exercitii Tabata

Probabil ați auzit zgomotul despre antrenamentul Tabata și din motive întemeiate. Această metodă de antrenament pe intervale de înaltă intensitate (HIIT) vă poate aduce rezultate dramatice în mai puțin timp decât antrenamentele tradiționale. Click aici!

Originar din Japonia, antrenamentul Tabata este o rutină cu ritm rapid, care a fost dovedit științific că vă stimulează metabolismul și găzduiește caloriile. Totuși, nu este vorba doar despre viteză; este și despre intensitate și varietate.

În acest articol, ne vom scufunda în principiile antrenamentului Tabata și vom prezenta cinci dintre cele mai eficiente exerciții pe care le puteți încorpora imediat în rutina dvs. Îți vom oferi, de asemenea, sfaturi despre cum să-ți maximizezi rezultatele de la aceste antrenamente care țin inima.

Deci, dacă sunteți gata să vă duceți regimul de fitness cu un pas (sau mai multe), continuați să citiți. Să ne pregătim să transpiram!

Înțelegerea principiilor antrenamentului pe intervale de mare intensitate

Te-ai întrebat vreodată care este sosul secret din spatele eficienței antrenamentelor Tabata? Totul este despre stăpânirea principiilor antrenamentului cu intervale de intensitate ridicată!

Probabil ați auzit multe despre HIIT, dar înțelegeți cu adevărat mecanica lui? Ei bine, este timpul să ne lămurim.

HIIT este o tehnică de antrenament care alternează între explozii de antrenament intens și perioade scurte de recuperare. Gândiți-vă la un sprint intens timp de 20 de secunde, urmat de 10 secunde de odihnă – aceasta este rutina ta tipică Tabata.

Scopul este de a vă împinge ritmul cardiac până la aproximativ 90% din capacitatea sa maximă în intervalele de mare intensitate. Acest lucru declanșează un efect numit Exces de consum de oxigen post-exercițiu (EPOC), care ajută la arderea mai multor calorii chiar și după terminarea antrenamentului.

Începe să încorporezi exercițiile Tabata în regimul tău de fitness și vezi rezultatele mai repede ca niciodată!

Cinci antrenamente eficiente de luat în considerare

Scufundându-vă chiar în călătoria dvs. de fitness, veți descoperi că aceste cinci antrenamente sunt incredibil de eficiente în creșterea rezistenței și a forței.

  1. Burpees – S-ar putea să vă fie teamă de ele, dar sunt eficiente. Ei vizează mai multe grupuri musculare într-o singură mișcare rapidă.
  2. Jumping Jacks – Un antrenament clasic care vă crește ritmul cardiac în timp ce vă lucrați la agilitate și coordonare.
  3. Alpiniști – Aceștia vă vor activa toate grupele de mușchi majore, oferind în același timp o provocare cardio solidă.
  4. Genunchii înalți – O altă mișcare de pompare a inimii care întărește, de asemenea, mușchii și nucleul inferior al corpului.
  5. Tabata Sprints – Un sprint nu înseamnă doar alergare; este să te împingi la efort maxim. Despre asta este Tabata!

Amintiți-vă, consecvența este cheia cu orice regim de exerciții pentru rezultate optime.

Maximizarea rezultatelor antrenamentului

Pentru a maximiza cu adevărat rezultatele antrenamentului, nu este vorba doar de antrenamentele pe care le faci, ci și de modul în care îți alimentezi corpul și de a te recupera după aceea.

Ceea ce mănânci înainte și după o sesiune Tabata vă poate afecta semnificativ performanța și recuperarea. Mâncați o masă echilibrată cu una sau două ore înainte de antrenament – includeți carbohidrați pentru energie și proteine pentru repararea mușchilor. După antrenament, completați cu o gustare bogată în proteine pentru a ajuta la recuperarea musculară. Rămâneți hidratat pe tot parcursul timpului, deoarece Tabata este intens și induce transpirația.

De asemenea, nu subestima importanța odihnei. Mușchii îți cresc în timpul pauzei, nu în timp ce te antrenezi. Urmărește 7-9 ore de somn pe noapte pentru o recuperare optimă.

Amintiți-vă, atingerea obiectivelor de fitness nu înseamnă doar transpirație. Este vorba despre antrenament inteligent combinat cu o alimentație adecvată și odihnă reparatoare.